Nieuws

Angular (2020 - Ervaring & tips)

April 14, 2020

Angular (2020)

De ontwikkelingen op het gebied development gaan in een rap tempo. Daar waar we in 2015 nog met AngularJS werkten zijn we vandaag de dag alweer bij Angular 9. Een platform en framework voor single page applications.

De integratie tooling en technieken rondom Angular zijn uitgebreid en er is goede documentatie. Van Javascript naar Typescript. Het is zo kort geleden en er is zoveel veranderd.  In de laatste jaren, waarin we met Angular 4 t/m 7 gewerkt hebben, hebben we ervaren wat er is veranderd. Services, componenten en modules die structuur en overzicht bieden. Met een simpel command een nieuwe App creëren, en er is veel beschikbaar om snel nieuwe functionaliteit te kunnen maken. Bijvoorbeeld Angular Material waar al veel standaard wordt aangeboden, form controls, buttons, pop-ups enzovoort.

Angular is een veelgebruikt framework met een "steep learning curve”, maar als je het onder de knie hebt, is het een plezier om mee te werken. Voor iedereen die wil beginnen met Angular, begin dan met de ‘Tour of Heroes appand tutorial’.

Geschreven door
Patrick Henzen