Agile Project Management

Wat houdt het in?

Agile Project Management is het vakgebied waarin specialisten werken op het gebied van plannen, leiden, organiseren en motiveren van agile projectteams. Agile Project Management combineert bewezen project management technieken met de laatste stand van agile werken, en probeert een kwalitatief hoogwaardig niveau te bereiken door het uitvoeren van flexibele projecten die een belangrijke bedrijfswaarde leveren aan opdrachtgevers.

Hoe pakken wij het aan?

Wij hebben ruime ervaring op het gebied van project- en/of agile management. Deze ervaring hebben we opgedaan in diverse branches van het bedrijfsleven. Met name in de financiële dienstverlening hebben wij uiteenlopende projecten uitgevoerd en naar tevredenheid afgerond. Door onze ervaring en achtergrond krijgen we teams in beweging om resultaten te boeken. We dringen snel door tot technische zaken en lossen die dan pragmatisch op.

Projectenwerk is mensenwerk. Het gaat er dus om hoe we het verschil maken door wie je bent en wat je doet. Geen hoogdravende woorden maar met beide benen op de grond staan en altijd werken vanuit het gezonde verstand, is ons credo.

Binnen het APM vakgebied, kennen we onder meer de volgende rollen
Project Manager

Als Project Manager verzorg je de dagelijkse leiding van een project. Met je team moet je resultaat halen binnen een bepaalde periode. Het leeuwendeel van je werk zal bestaan uit het beheersen van je project en het continue afwegen van zaken die zich afspelen binnen het duivelsvierkant Tijd, Geld, Scope en Kwaliteit.

Product Owner

Als Product Owner is het jouw taak om in de juiste frequentie contact te onderhouden met je stakeholders en ervoor te zorgen dat je klant goed vertegenwoordigd is. Het leeuwendeel van je werk zal bestaan uit het onderhouden van de Project Backlog, het monitoren van de voortgang en het creëren van een visie op het eindproduct.

Scrum Master

Als Scrum Master treed je op als 'Facilitator'; jij zorgt ervoor dat het team niets in de weg staat om goed werk te kunnen verrichten. Hierbij help en begeleid jij het Development Team, de Product Owner en stakeholders tijdens de verschillende meetings en zorg je ervoor dat Scrum correct wordt geïmplementeerd.

Meer weten over onze kennisgebieden?