De ervaringen van Frans van den Berg

DataRotonde
"Het bouwen en implementeren van een gestandaardiseerd systeem met allerlei koppelingen vraagt om technische kennis en om specifieke kennis, zowel van DataRotonde als van het domein waarin DataRotonde werkzaam is. De medewerkers van NewExperts bleken goed in staat om deze kennis snel op te pakken. Daar zijn we tot op de dag van vandaag nog altijd heel blij mee."

Kun je jezelf kort voorstellen?
Jazeker! Ik ben Frans van den Berg, 57 jaar, vader van twee dochters en inmiddels 3,5 jaar werkzaam bij DataRotonde, hier in mijn woonplaats Veenendaal. Naast mijn werk speel ik hoorn in muziekgezelschap De Harmonie in Barneveld en eind november, begin december verschijn ik regelmatig verkleed in Sinterklaas-kostuum in allerlei gezelschappen. Dat blijft prachtig om te doen!

Wat doe je bij DataRotonde?
Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de implementatie van de trajecten. De implementatiefase kun je vergelijken met de fase die voorafgaat aan het bouwen van een huis: eerst inventariseren we samen met de klant zijn wensen. Daaruit ontstaat een blauwdruk en zodra de klant daarmee instemt, beginnen we met het realiseren van de oplossing voor de klant. Daarna volgen nog de uitrolfase en de nazorg. Uiteindelijk wordt de oplossing in beheer genomen door DataRotonde en hiermee overgedragen aan de klantenservice, maar ik ben vooral betrokken bij de eerste fase.

Wat doet DataRotonde precies?
Samengevat zorgen we met onze DataRotonde voor ketenintegratie. Dat doen we met behulp van een van koppelingen die de systemen binnen één organisatie of van meerdere organisaties met elkaar verbinden. Met dank aan de DataRotonde kunnen bedrijven eenvoudig in hun eigen systeem bepaalde informatie ingeven. De DataRotonde zorgt vervolgens dat deze berichten geautomatiseerd de juiste ‘afslag’ nemen en zo bij de juiste ontvanger(s) in hun systeem worden afgeleverd. Zo automatiseren we veel handmatige administratie, met als gevolg dat communicatie tussen betrokken organisaties vlotter en efficiënter verloopt.

De medewerkers van NewExperts bleken goed in staat om deze kennis snel op te pakken.

Doorvertaald naar de praktijk betekent dat bijvoorbeeld dat een woningcorporatie razendsnel en zonder omslachtige administratieve rompslomp een kapotte deur kan laten vervangen. Waar er eerst allerlei mails en belletjes aan te pas kwamen, zorgt DataRotonde ervoor dat zo’n proces veel eenvoudiger verloopt en mutaties in de verschillende systemen snel en automatisch worden verwerkt. Op dit moment zijn zo’n 35 woningcorporaties aangesloten, die via DataRotonde in contact staan met ongeveer 850 betrokken organisaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan aannemers, onderaannemers, groothandels en dergelijke.

Waarom heb je NewExperts ingeschakeld?
Het bouwen en implementeren van een gestandaardiseerd systeem met allerlei koppelingen vraagt om technische kennis en om specifieke kennis, zowel van DataRotonde als van het domein waarin DataRotonde werkzaam is. De medewerkers van NewExperts bleken goed in staat om deze kennis snel op te pakken. Daar zijn we tot op de dag van vandaag nog altijd heel blij mee.

Wat bevalt je goed aan de samenwerking met NewExperts?
Dat is vooral hun kennis van zaken en hun zelfstandigheid. We hebben aan Mark en Davey twee hele bekwame collega’s waar we erg tevreden over zijn.

Frans van den Berg

Kun je iets over Mark en Davey vertellen?
Mark en Davey leveren elk op hun eigen afdeling hun bijdrage aan DataRotonde. Mark zit in ons bedrijf op de klantenservice. Hij handelt daar de binnenkomende tickets af en monitort het verloop van de bestaande processen. Davey is als Technical Integrator verantwoordelijk voor de bouw en de implementatie van alle technische koppelingen op DataRotonde.

Op welke manier heeft NewExperts voor DataRotonde het verschil kunnen maken?
Dat zijn eigenlijk twee manieren. Allereerst met hun technische vakkennis. Maar ik wil NewExperts ook complimenteren voor hun flexibiliteit en behulpzaamheid. Ook als er zich buiten kantoren iets voordoet, zijn Mark en Davey bereid om hun handen uit de mouwen te steken.