Hans Hoogerwerf aan het woord over de rol van NewExperts bij Stater

Stater
"We doen het echt samen. Eén van de mooie kenmerken van ons team is dat we een mooie mix zijn van wat oudere spelers met meer ervaring en anderzijds juist de jonge spelers die veel weten over actuele features en technieken."

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Hans Hoogerwerf, ik ben vader van twee meiden en twee jongens en woon met ons gezin al zo’n 30 jaar in Vianen. Inmiddels ben ik ruim 35 jaar werkzaam in de automatisering, waarvan ik ook een aantal jaren in Zwitserland en Duitsland heb gewerkt. Als je al zo lang in het vak zit, begrijp je wel dat ik deze sector nog altijd heel boeiend en leuk vind. Fietsen op mijn ligfiets is een grote hobby van me, en daarnaast vind ik het leuk om met houtbewerking bezig te zijn. Op dit moment zijn we bezig om een oude stadsboerderij te verbouwen. Zodra die klaar is, gaan we er wonen.

Hoe lang zit je al bij Stater en wat doe je hier precies?

In oktober 2017 ben ik bij Stater begonnen. Het eerste jaar ben ik hier bezig geweest met het opschonen van digitale leninggegevens, die vanwege de AVG na verloop van tijd moesten worden verwijderd. Daarna ben ik overgestapt naar het team dat zich bezighoudt met het consumentenportaal. Daar heb ik eerst als ontwikkelaar gewerkt en later als application consultant. Met dit portaal kunnen consumenten hun leningen inzien en beheren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een deel van hun lening afbetalen, contactgegevens wijzigen of een bouwdepotdeclaratie indienen.

Waarom past dit project goed bij je?

Ik ben een soort manusje-van-alles, met name omdat heel veel dingen mij boeien. In dit project komen heel veel vaardigheden en uitdagingen samen. Wat ik vooral heel leuk vind, is de afwisseling. De ene dag ben ik bezig met het oplossen van een heel lastig incident, de volgende dag met het uitzoeken van een vraagstuk van de business. Ik houd ervan om te monitoren waar we de performance en de kwaliteit van de software kunnen verbeteren.

Eén van de dingen die ik erg leuk vind, is de diversiteit.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Eén van de dingen die ik erg leuk vind, is de diversiteit. Ik schrijf bijvoorbeeld user stories en overleg met klanten welke features er in het portaal moeten komen, maar ben ook actief betrokken bij het monitoren en optimaliseren van de kwaliteit van het portaal. Die afwisseling spreekt me erg aan, evenals de uitdaging die dit project met zich meebrengt.

Wat is één van de mooiste resultaten die je hier hebt gerealiseerd?

Eigenlijk heb ik alle projecten waarbij ik betrokken ben geweest wel als hele mooie en interessante trajecten ervaren. Dat maakt het lastig om er één specifiek uit te lichten. Ik vond het leuk dat ik mijn bijdrage kon leveren op allerlei vlakken van de verschillende trajecten. Zo ontwierp ik lay-outs van schermen, schreef ik user stories, onderzocht ik wat er in de code moest worden aangepast en keek ik samen met de testers wat de resultaten zouden moeten zijn. Omdat meerdere opdrachtgevers in binnen- en buitenland het portaal gebruiken, is het altijd weer een grote uitdaging om al hun wensen en eisen erin te verwerken zonder dat dat ten koste zou gaan van de kwaliteit van het systeem.

Hans Hoogerwerf aan het woord over de rol van NewExperts bij Stater

Hoe maak jij als speler van NewExperts het verschil?

Vooropgesteld wil ik benadrukken dat we vooral als team het verschil maken. We doen het echt samen. Eén van de mooie kenmerken van ons team is dat we een mooie mix zijn van wat oudere spelers met meer ervaring en anderzijds juist de jonge spelers die veel weten over actuele features en technieken. De expertise is daarbij een belangrijk aspect dat ons allemaal kenmerkt. We hebben veel vakkennis en het is prachtig om die te delen om opdrachtgevers verder te helpen.

Zou je mensen aanraden om ook speler van het NewExperts-team te worden?

Zeker weten! We vormen een heel mooi team met elkaar en zijn een kleinschalig bedrijf. Dat brengt voordelen met zich mee die ik persoonlijk als heel prettig ervaar. De organisatie heeft bijvoorbeeld een fijne, compacte structuur en korte lijnen. Eén belletje volstaat om dingen geregeld te krijgen. Verder krijg je hier veel vrijheid, verantwoordelijkheid en (opleidings)mogelijkheden. Omdat iedereen op verschillende projecten in heel Nederland zit, ontmoet je elkaar niet heel vaak, en toch is de sfeer tijdens bijeenkomsten en uitjes met elkaar heel gezellig en gemoedelijk. Dat zegt eigenlijk al genoeg: NewExperts is echt een leuke organisatie om voor te werken.